Akcióink

Termékeink

Aktuális készlet

HÍREK

|

SZOLGÁLTATÁSAINK

|

TANÁCSADÁS

|

SZERVIZEINK

|

RÓLUNK

|

ELÉRHETŐSÉG

Méret:   /   R 

Vissza ide: Hírek >>

Megalakult a Magyar Gumiabroncs Szövetség

Hét hazai tagvállalat (Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Michelin, Pirelli, Vredestein) részvételével megalakult a Magyarországon telephellyel rendelkező gumiabroncs-gyártókat és gyártói nagykereskedőket tömörítő, az iparág törvényes érdekeit hazánkban képviselő Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA). A szervezet angol nevének – Hungarian Tire Association – rövidítését, a HTA-t fogja használni a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

Közép-Európában a HTA az első ilyen jellegű szakmai testület. A szövetség még e hónapban bejelenti felvételi kérelmét hivatalosan is az iparág brüsszeli központú európai szövetségéhez, az ETRMA-hoz (European Tyre and Rubber Manufacturers Association), így a szervezet magyarországi képviselője lesz.
A HTA elsődleges küldetése, hogy képviselje az iparági szereplők törvényes érdekeit Magyarországon. A Szövetség – a nemzeti és európai versenyszabályok folyamatos figyelemmel kísérése mellett – segíti a hazai gyártókat és nagykereskedőket abban a törekvésükben, hogy a gumiabroncs-gyártással és -felhasználással kapcsolatos törvények, hazai és európai uniós szabályozások megfelelő szakmai felügyelet mellett készüljenek el.
A HTA általános célja az, hogy a gumiabroncs-iparról és a gyártott termékekről ismeretet adjon át a lakosság számára, hogy tájékoztassa a gazdasági és politikai élet résztvevőit tevékenységéről, valamint hogy hozzájáruljon egy megfelelő és globálisan is versenyképes jogi és szabályozási környezet kialakításához.
A HTA együtt kíván működni más hazai szakmai szervezetekkel és intézményekkel – kiemelten a Közlekedéstudományi Intézettel – a közlekedésbiztonság növelése érdekében. A szövetség fontosnak tartja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a gumiabroncs minőségének fontosságára, évszakonkénti szerelésére és megfelelő szervizelésére.
A jövőben a HTA képviseli a gumiabroncs-iparágat a kormányzattal, a médiával és egyéb szakmai és üzleti szervezetekkel való egyeztetések során. A szövetség ezért mihamarabb felveszi a kapcsolatot a szakminisztériumokkal és az illetékes kormányzati intézményekkel, hogy a gumiabroncs-iparág számára releváns új törvényjavaslatokkal és szabályozásokkal kapcsolatban konzultáljon.
A szövetség és egyben tagvállalatai CSR stratégiájának és cégkultúrájának szerves része a társadalmi szerepvállalás. Jelentős gazdasági szerepük okán a vállalatok felelősséggel tartoznak az egész magyar társadalomnak. Ezért igyekszik a HTA is a lehető legjobb módját megtalálni annak, hogy e téren is példát mutathasson a jövőben.